Home > Tuinadvies > Tuinideeën

Tuinideeën

Een charmant retroterras in een tof stadstuintje of een rustieke

Modulair op te bouwen, innovatief én een tijdloos design. Stuk voor stuk eigenschappen van het nieuwe Marlux-product: Moodul.

Dankzij verschillende tuinprogramma’s zoals Groenland en de moestuin van Wim is tuinieren weer hip! Ook veel gemeentes en steden promoten het aanleggen van  kleine moestuinen. Moestuinieren is niet moeilijk en het resultaat is gezond en lekker.  Ga zelf aan de slag met onderstaande praktische tips

In de winter blijven we lekker binnen in ons warme en knusse huis. Eenmaal de zon terug komt piepen en het groen weer ontwaakt, willen we terug naar buiten. Toch kunnen we ons nog niet helemaal losmaken van onze  gezellige woonkamer. Dat hoeft ook helemaal niet! Met volgende tips kan je je terras even gezellig aankleden als je woonkamer.

Heb jij tuinplannen in het verschiet en ben je op zoek naar een nieuw terras of een nieuwe oprit? Waar haal  je je inspiratie? Je kan veel beurzen gaan bezoeken of online zoeken.  Graag helpen we je een handje met de zoektocht. We hebben een levendige inspiratiesite die je meeneemt naar je nieuwe droomtuin.

Een echte kerstboom in huis geeft iets extra. De minder romantische kant van het verhaal is dat veel kerstbomen speciaal worden gekweekt om enkel en alleen te dienen als kerstornament. Wat als wij ze eens een tweede leven geven na de feestdagen! Ik geef je enkele alternatieven.

De fijnste periode van het jaar is aangebroken. Tijd om geschenken te kopen voor je familie en vrienden. Toch zitten sommigen elk  jaar met hetzelfde dilemma: ‘Wat moet ik toch voor hem/haar kopen?’ Hier geef ik enkele cadeautips voor mensen met groene vingers. We geven een overzicht van zowel ludieke als praktische cadeaus:


De eerste sneeuwvlokken hebben ons landje gevonden. Naast de gekende files in het verkeer brengt het ook zijn charme met zich mee: iedereen begint spontaan zijn kerstlijstjes op te stellen, we halen de kerstboom uit zijn winterslaap en we gaan aan de slag om een mooie winterkrans in elkaar te knutselen.
Niet alleen binnen brengen we de kerstsfeer, ook buiten willen we onze tuin netjes versieren.
Graag deel ik met jullie enkele ideetjes om je tuin even charmant aan te kleden als de kerstboom binnen bij het haardvuur.

Niets zo zalig als een lange herfstwandeling waar je in de late namiddag weer thuis komt. Het frisse weer kleurt je wangen rozig, en je steekt de barbecue aan om je op te warmen… Als de houtskool warm is, kun je er net zo goed lekkers op leggen! Nodig een paar vrienden uit en geniet samen het herfstzonnetje naast een smeulende barbecue. Klinkt aanlokkelijk … maar wat leg je op de grill? Hieronder enkele tips voor een geslaagde herfstbarbecue.

Wil jij ook zo’n griezelige pompoen uitsnijden om op je terras of aan je voordeur te plaatsen met Halloween? Hier zijn enkele tips om je pompoen zo lang mogelijk te houden, maar ook om je terras te vrijwaren van plekken!

Pagina's

Alle categorieën

Download onze catalogi
Ontvang de catalogus 2017 in je brievenbus
* Verplichte velden
Mis geen enkel nieuwtje! Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief: