Home > Tuinadvies > Tuin onderhouden

Tuin onderhouden

Juli, dé periode dat veel landgenoten naar het buitenland trekken om de zon en/of rust op te zoeken.

Hevige regenval? Wateroverlast in je tuin?

Je koos voor een terrastegel van Marlux met de unieke M-Coat bescherming? Je terras is dus lekker makkelijk in onderhoud, want vocht, vet en vuil krijgen geen kans. Maar een kras is nooit uit te sluiten, want op je terras wordt er nu eenmaal geravot, gegeten en gedronken, geleefd …  Marlux biedt een snelle oplossing!

Je terras is een verlenging van je woonkamer, een plaats waar je bij mooi weer vaker vertoeft en daar wordt al eens wat gemorst. Tijdens Batibouw kregen we veel vragen over hoe je nu het best vlekken uit je terrastegels verwijdert. Hier volgen enkele handige tips voor de meest voorkomende vlekken.

De extreem zachte temperaturen baren ons wel wat zorgen. Volgens weervoorspellingen zullen we er toch aan moeten geloven en zal het kouder worden. Hoe kan je je nu het beste voorbereiden  op de komende vorst? Enkele tips om vorstschade te voorkomen.

De dagen worden weer korter, de nachten kouder en onze weerstand krijgt een deuk! We voorzien ons met de nodige vitaminen, eventueel een portie zon en we kunnen ermee door. Hoe moet je tuin de winter overleven? Hier enkele tips om je tuin optimaal voor te bereiden op de grillen van vadertje winter.


We zien ons terras als een uitbreiding van de woonkamer, maar onderhouden we onze tweede woonkamer ook zoals we de hoofdwoonkamer onderhouden?

Er wordt geleefd op dat terras. De kinderen ravotten, snoepen, knoeien… Hoe eenvoudig is het om resten van chips, koekjes, melk, e.d.

Het zou niet mogen, maar het is gebeurd. Het gazon is met meststoffen gesproeid en er is geknoeid op de tegels. Na de eerste regenbui verschijnen de vlekken. Wat nu?

Maken uw tuinmeubelen en parasolvoeten krassen op uw terrastegels? Dat is simpelweg te voorkomen door deze te voorzien van viltjes of rubberdopjes.

Alle categorieën

Download onze catalogi
Ontvang de catalogus 2018 in je brievenbus
* Verplichte velden
Mis geen enkel nieuwtje! Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief: